8. 10. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Bramborový guláš bez masa
zdroj: Recepty 24/7

Bramborový guláš bez masa je lahodný vegetariánský recept, kterým si můžete dopřát bohatou a sytou večeři. Tento guláš je plný aromatických zelenin jako jsou cibule, paprika a mrkev, které jsou spolu s hlavní ingrediencí – bramborami, duseny v rajčatové omáčce. Tento recept je nejen plný chuti, ale také je vhodný pro ty, kdo preferují bezmasou stravu. Pochoutkou pro vegetariány i všechny, kteří si chtějí vychutnat laskavou a zdravou večeři.

Suroviny:

  • 1 kg brambor
  • 2 cibule
  • 2 papriky
  • 3 rajčata
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžička červeného pepře
  • sůl a pepř dle chuti
  • hrst nasekané petrželky

Postup:

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli nakrájejte na jemné plátky.
  3. Papriky očistěte a nakrájejte na proužky.
  4. Rajčata oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  5. Česnek jemně nasekejte.
  6. Na rozpáleném oleji si zprudka osmažte cibuli, pak přidejte brambory a papriky a osmažte je krátce spolu.
  7. Přidejte rajčata, česnek, sladkou papriku, kmín, majoránku a červený pepř. Promíchejte.
  8. Přilijte vodu tak, aby brambory byly zcela ponořené, a osolte a opepřete dle chuti.
  9. Vše prohřívejte na mírném ohni, dokud se brambory nezměknou.
  10. Před podáváním posypte petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *