7. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Korma se zeleninou – lahodná indická specialita, plná bohatých chutí a exotických koření. Tento vegetarian-friendly recept spojuje zdravou zeleninu s aromatickými omáčkami, jako je kokosové mléko a směs indických koření. Připravte si tuto lehkou a vyváženou večeři, která se stane neodolatelným zpestřením vaší kuchyně.
Suroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 400 g směsi zeleniny (např. mrkev, květák, hrášek)
- 2 lžíce korma koření
- 200 ml kokosového mléka
- 200 ml vývaru
- sůl a pepř podle chuti
- na podávání: rýže nebo naan chléb
Postup
- Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.
- V hrnci zahřejte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte zeleninu a korma koření. Směs promíchejte a vařte asi 5 minut, dokud se zelenina nezměkne.
- Přilijte kokosové mléko a vývar. Povařte asi 15-20 minut, dokud se omáčka nezahustí a zelenina dokonale prohřeje.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Podávejte s rýží nebo naan chlebem.