2. 10. 2023
Autor: Michaela Srncová
Jáhlová polévka s cizrnou
zdroj: Recepty 24/7

Jáhlová polévka s cizrna: Vyšperkujte své jídelníčky touto chutnou a zdravou recepturou. Jemná jáhlová polévka s přidáním výživné cizrny přináší bohatou chuťovou paletu. Hledáte-li bezlepkovou možnost, zvolte jáhly jako ideální alternativu. Snažte se o nové gastronomické dobrodružství s touto výživnou a lahodnou jáhlovou polévkou s cizrnm.

Suroviny

  • 100 g jáhel
  • 200 g konzervované cizrny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 petrželový kořen
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti
  • čerstvá nasekaná petrželka na ozdobu

Postup

  1. V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na kostky nakrájené mrkve a petrželový kořen a nechte chvíli dusit, dokud se zelenina změkne.
  3. Přidejte jáhly a promíchejte. Nalijte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Vařte na mírném plameni asi 20 minut, nebo dokud jáhly nezměknou.
  4. Přidejte cizrnu včetně tekutiny z konzervy a nechte chvíli vařit, aby se polévka prohřála.
  5. Podle chuti osolte a opepřete. Můžete také přidat další koření, jako je kmín nebo kurkuma.
  6. Před podáváním ozdobte polévku čerstvou nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *