1. 10. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Pečená kachna s knedlíky je výtečné pokrmové duo, které ti okamžitě zvedne náladu. Návod na tento recept obsahuje kroky, jak připravit šťavnatou pečenou kachnu s křupavou kůží a lahodné bramborové knedlíky. Dopřej si silnou chuť kachního masa, které je perfektně propečené a dochucené kořením a bylinkami. Přidej k tomu měkké a nadýchané knedlíky, které se vynikajícím způsobem hodí k pečené kachně. Tento recept ti poskytne důkladný krok za krokem průvodce s obrázky a praktickými tipy, které ti pomohou připravit tento chutný pokrm bez problémů. Užij si domácí kuchyni plnou vůně a výrazných chutí s tímto skvělým receptem na pečenou kachnu s knedlíky.
Suroviny
- 1 celá kachna
- 500 g mouky
- 1 ks žemle
- 2 vejce
- 60 g másla
- 300 ml mléka
- sůl
- pepř
- hrst majoránky
Postup
- Kachnu omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky.
- Na plech dáme kachnu vypečenou kůží nahoru a osolíme a opepříme podle chuti.
- Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme přibližně 2 hodiny, dokud kachna není zlatavě hnědá a křupavá.
- Při přípravě knedlíků nasekáme žemle na drobné kostky a orestujeme na másle.
- Do mísy smícháme mouku, vejce, sůl, pepř a majoránku.
- Poté přidáme orestovanou žemli a postupně přiléváme mléko, dokud nevznikne těsto konzistence husté kaše.
- Těsto necháme odpočinout 10 minut a poté vaříme v osolené vodě asi 20 minut.
- Hotové knedlíky vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky.
- Pečenou kachnu podáváme s plátky knedlíků.