1. 10. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Lentilový guláš s červenou paprikou – Vyzkoušejte tento výživný a chutný recept na lentilový guláš s červenou paprikou. Lentily jsou bohaté na bílkoviny a vlákninu a v kombinaci s aromatickými kořením a sladkou červenou paprikou vytvoří vynikající chuťový zážitek. Tento jednoduchý a rychlý recept je vhodný pro vegetariány a vegany a může být servírován jako hlavní chod nebo příloha k jinému jídlu. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a překvapte své chuťové pohárky!
Suroviny
- 250 g červenéch čoček
- 2 cibule
- 2 červené papriky
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička soli
- čerstvý petržel na posypání
Postup
- Lentilky si důkladně propláchněte ve studené vodě.
- Cibuli nakrájejte na jemné kostičky a papriky na proužky.
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli. Orestujte do zlatova.
- Přidejte červenou papriku a česnek. Orestujte dalších pár minut.
- Přidejte sladkou papriku, mletý kmín, mletý koriandr, sol a kmín. Dobře promíchejte.
- Přidejte čočky a zalijte dostatečným množstvím vody, aby byly ponořené. Přiveďte k varu.
- Snížte teplotu a nechte vařit 25-30 minut, dokud čočky nejsou měkké.
- Před podáváním posypte čerstvou petrželkou.
- Guláš podávejte s vařeným bramborem nebo kuskusem.