1. 10. 2023
Autor: Dana Novotná
Guláš s knedlíky.
zdroj: Recepty 24/7

Guláš s knedlíky – tradiční české jídlo‍ připravené s‌ láskou. Naše​ chuťově bohaté a syté gulášové maso se perfektně doplňuje s měkkými a ‌nadýchanými knedlíky. Připravte si svou vlastní pochoutku s naším jednoduchým receptem a užijte si lahodnou klasiku české kuchyně. ​Neodolatelně aromatický guláš s hladkými knedlíky je ideální pro chladné zimní dny nebo jakoukoliv příležitost, kdy ⁤chcete své chuťové ‍pohárky potěšit.

Suroviny:

  • 500 g hovězího masa⁣ (hřbetová část)
  • 2 cibule
  • 2‌ papriky (červená a zelená)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1⁢ lžička ​mletého kmínu
  • 1 ​lžička majoránky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup:

  1. Hovězí maso nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli oloupeme ⁢a nakrájíme na drobné kostičky.
  3. Papriky očistíme ⁣a nakrájíme na proužky.
  4. Do hrnce rozpálíme olej a na něm osmahneme cibuli do zlatova.
  5. Přidáme nakrájené maso a restujeme, dokud masa nezměknou a nezezlátne.
  6. Přidáme papriky a česnek a krátce restujeme.
  7. Přidáme rajčatový protlak, sladkou papriku, kmín, mletý kmín a majoránku.
  8. Podlijeme vodou a necháme dusit alespoň hodinu, dokud maso není‌ měkké.
  9. Během dusení případně podlijeme ‍vodou a dochutíme solí a pepřem.

Servírování:

Guláš⁢ podávejte s knedlíky ⁣nebo s ⁣vařenými brambory. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *