1. 10. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí Provensálská paella je lahodné a sýté jídlo inspirované tradiční španělskou kuchyní. Tento recept kombinuje grilované kuřecí maso, zeleninu, aromatické bylinky a šťavnatou rýži, vytvářející bohatou a chutnou paellu. S harmonickou kombinací chutí a vůní Provensálska je tato paella dokonalou volbou pro rodinné večeře nebo přítomnost na oslavách. Odvážte se na gastronomickou cestu a vyzkoušejte tuto výjimečnou a autentickou kuřecí Provensálskou paellu ještě dnes!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (prsa)
- 2 papriky (žlutá a červená)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 200 g hrášku
- 300 g paella rýže
- 500 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce provensálských bylinek
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsa a orestujeme je z obou stran do hněda. Přidáme nasekaný česnek.
- Přidáme pokrájené papriky a rajčata a dusíme asi 5 minut.
- Přidáme paella rýži a provensálské bylinky. Promícháme a dusíme další 2 minuty.
- Zalijeme horkým kuřecím vývarem a přidáme hrášek. Přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a vaříme asi 20 minut, nebo dokud rýže není měkká a voda vsákla.
- Případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Servírujeme teplou paellu na talíře a můžeme ozdobit několika lístky čerstvé bazalky nebo petržele.