1. 10. 2023
Autor: Roman Žák
Kuřecí Provensálská paella.
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí Provensálská paella je lahodné a sýté jídlo inspirované tradiční španělskou kuchyní. Tento recept kombinuje grilované kuřecí maso, zeleninu, aromatické bylinky a šťavnatou rýži, vytvářející bohatou a chutnou paellu. S harmonickou kombinací chutí a vůní Provensálska je tato paella dokonalou volbou pro rodinné večeře nebo přítomnost na oslavách. Odvážte se na gastronomickou cestu a vyzkoušejte tuto výjimečnou a autentickou kuřecí Provensálskou paellu ještě dnes!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (prsa)
  • 2 papriky (žlutá a červená)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 200 g hrášku
  • 300 g paella rýže
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce provensálských bylinek
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsa a orestujeme je z obou stran do hněda. Přidáme nasekaný česnek.
  3. Přidáme pokrájené papriky a rajčata a dusíme asi 5 minut.
  4. Přidáme paella rýži a provensálské bylinky. Promícháme a dusíme další 2 minuty.
  5. Zalijeme horkým kuřecím vývarem a přidáme hrášek. Přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a vaříme asi 20 minut, nebo dokud rýže není měkká a voda vsákla.
  6. Případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  7. Servírujeme teplou paellu na talíře a můžeme ozdobit několika lístky čerstvé bazalky nebo petržele.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *