Vyzkoušejte náš recept na výtečné empanadas s masovou náplní! Tyto latinskoamerické kapsičky plné chutí jsou ideální jako předkrm nebo hlavní jídlo. Naše verze je naplněna lahodnou masovou směsí, která kombinuje chutné koření se šťavnatým masem. S těstem vytvoříte dokonalou kombinaci křupavosti a měkkosti, která vás nadchne. Sledujte náš jednoduchý recept a vychutnejte si tuto oblíbenou latinoamerickou specialitu u vás doma!
Suroviny
- 500g hladké mouky
- 250g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 1 středně velká cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 paprika, nakrájená na kostičky
- 1 rajče, nakrájené na kostičky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 vejce na potření
Postup
1. V míse smíchejte mouku s trochou soli. Přidejte vodu a hněťte těsto, dokud se nestane hladkým a elastickým. Zabalte těsto do potravinářské fólie a nechte odpočinout 30 minut.
2. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou. Přidejte mleté maso a smažte, dokud není kompletně uvařené. Přidejte papriku a rajče a smažte dalších pár minut. Přidejte kmín, sladkou papriku, oregano, sůl a pepř a důkladně promíchejte.
3. Těsto rozdělte na menší kousky a každý kousek vyválejte na tenký plát. Na jednu polovinu plátu dejte lžíci masové směsi a zaklapněte těsto, aby vznikl půlměsíc. Okraje pečlivě přitlačte vidličkou.
4. Na plech položte empanady a potřete je rozšlehaným vejcem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20-25 minut, dokud nejsou zlatavé.