1. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Empanadas s masovou náplní
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte ‍náš⁤ recept ​na výtečné empanadas s masovou‌ náplní! Tyto latinskoamerické kapsičky ​plné chutí jsou ideální jako předkrm nebo hlavní jídlo. Naše verze ⁤je ⁤naplněna lahodnou masovou směsí, která kombinuje chutné⁤ koření se šťavnatým‍ masem. S těstem ⁣vytvoříte dokonalou kombinaci křupavosti a​ měkkosti, která vás nadchne. Sledujte náš jednoduchý recept a ⁤vychutnejte si tuto oblíbenou latinoamerickou specialitu ⁢u vás doma!

Suroviny

  • 500g hladké ⁤mouky
  • 250g mletého masa (hovězí nebo ⁣vepřové)
  • 1 středně ‍velká cibule, nasekaná
  • 2 stroužky ‍česneku, nasekané
  • 1 paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 rajče, nakrájené na kostičky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté ‌sladké papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce‍ olivového oleje
  • 1 vejce ‌na potření

Postup

1. V míse smíchejte mouku ‍s trochou soli. Přidejte vodu a hněťte těsto, dokud se nestane hladkým a elastickým. Zabalte těsto do potravinářské fólie a nechte odpočinout 30 minut.

2. ⁢Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou. ⁣Přidejte mleté‍ maso a smažte, dokud není‌ kompletně uvařené. Přidejte papriku a rajče a smažte dalších pár minut. Přidejte kmín, sladkou papriku, oregano, sůl a pepř a důkladně promíchejte.

3. Těsto⁣ rozdělte na menší kousky a každý kousek vyválejte na tenký plát. Na jednu polovinu plátu dejte ⁢lžíci masové ⁤směsi a zaklapněte těsto, aby⁤ vznikl půlměsíc. Okraje ‌pečlivě přitlačte vidličkou.

4. Na plech položte empanady a potřete je rozšlehaným vejcem. Pečte⁣ v předehřáté troubě na‌ 180 °C po​ dobu⁣ 20-25 minut,​ dokud nejsou zlatavé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *