30. 9. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Tento tropický kuřecí kari je pevně zakotvený v exotických chutích i vůních. S jemnou kombinací sladkého ananasu, krémového kokosového mléka a aromatických kari koření, je to pokrm, který vás okamžitě přenese na pláže tropů. Připravte si tento recept a připoutejte vaše chuťové buňky na koktejl chutí, který vám dodá energii a pořádnou dávku exotickosti.
Suroviny:
- 400 g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
- 1 cibule (nakrájená na kostičky)
- 2 česnekové stroužky (nasekané)
- 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
- 1 žlutá paprika (nakrájená na proužky)
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce červeného kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička zázvoru (nastrouhaného)
- Sůl a pepř dle chuti
- 2 lžíce oleje
- Čerstvý koriandr (na ozdobení)
- Vařená rýže (jako příloha)
Postup:
- V rendlíku zahřejte olej a osmahněte v něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kuřecí maso a smažte ho z každé strany, dokud nezezlátne.
- Přidejte nakrájené papriky a orestujte je spolu s masem asi 5 minut.
- Přidejte červené kari koření, kurkumu, koriandr, zázvor, sůl a pepř. Směs dobře promíchejte.
- Nalijte kokosové mléko do rendlíku a nechte vařit 15-20 minut, dokud maso není měkké a omáčka se zahuští.
- Zkontrolujte a případně upravte chuť solí a pepřem.
- Servírujte s vařenou rýží a ozdobte čerstvým koriandrem.