30. 9. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Veganská quinoa s grilovanou zeleninou je lahodný recept, který uspokojí chuťové pohárky všech milovníků rostlinné stravy. Kombinace chutné quinoové kaše s grilovanou zeleninou vytváří perfektní harmonii přírodních chutí. Vyzkoušejte tento zdravý a vydatný pokrm plný vitaminů a minerálů, který se připravuje snadno a rychle. Inspirujte se a dopřejte svému tělu tento veganský lahůdkový středoevropský pokrm.
Suroviny
- 1 šálek quinoi
- 2 šálky vody
- 1 cuketa, nakrájená na plátky
- 1 baklažán, nakrájený na plátky
- 1 paprika, nakrájená na plátky
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- šťáva z 1 citronu
- čerstvá petrželka na ozdobu
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Quionu opláchněte pod tekoucí vodou a v hrnci ji uvařte ve vodě podle návodu na obalu.
- Zeleninu umyjte a nakrájejte na plátky.
- Na grilu nebo pánvi rozehřejte olivový olej a grilujte zeleninu po pár minutách z každé strany, dokud nebude hezky zesklovatělá.
- V míse smíchejte quinoi s grilovanou zeleninou, česnekem, sušeným oreganem, šťávou z citronu, solí a pepřem.
- Před podáváním ozdobte čerstvou petrželkou. Můžete podávat teplé nebo studené.