30. 9. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Veganská quinoa s grilovanou zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Veganská quinoa s grilovanou zeleninou je lahodný recept, který uspokojí chuťové pohárky všech milovníků rostlinné stravy. Kombinace chutné quinoové kaše s grilovanou zeleninou vytváří perfektní harmonii přírodních chutí. Vyzkoušejte tento zdravý a vydatný pokrm plný vitaminů a minerálů, který se připravuje snadno a rychle. Inspirujte se a dopřejte svému tělu tento veganský lahůdkový středoevropský pokrm.

Suroviny

  • 1 šálek quinoi
  • 2 šálky vody
  • 1 cuketa, nakrájená na plátky
  • 1 baklažán, nakrájený na plátky
  • 1 paprika, nakrájená na plátky
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • šťáva z 1 citronu
  • čerstvá petrželka na ozdobu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Quionu opláchněte pod tekoucí vodou a v hrnci ji uvařte ve vodě podle návodu na obalu.
  2. Zeleninu umyjte a nakrájejte na plátky.
  3. Na grilu nebo pánvi rozehřejte olivový olej a grilujte zeleninu po pár minutách z každé strany, dokud nebude hezky zesklovatělá.
  4. V míse smíchejte quinoi s grilovanou zeleninou, česnekem, sušeným oreganem, šťávou z citronu, solí a pepřem.
  5. Před podáváním ozdobte čerstvou petrželkou. Můžete podávat teplé nebo studené.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *