29. 9. 2023
Autor: Roman Žák
Crème brûlée v původním provedení
zdroj: Recepty 24/7

Chutná a sladká Crème brûlée v původním provedení je dokonalým dezertem pro milovníky jemných pochoutek. Tato tradiční francouzská pochoutka je vyrobená z hladké a krémové směsi smetany, vanilky a žloutků, která je poté zapečená a pokrytá křehkou karamelovou vrstvou. Naše jednoduchý recept vám ukáže, jak připravit tento lahodný dezert s perfektně karamelizovanou vrstvou pomocí jednoduchých kroků. Užijte si lahodný zážitek s křehkým karamelovým povrchem a krémovou náplní této autentické Crème brûlée.

Suroviny:

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 6 žloutků
  • 100 g cukru + trocha na povrch
  • 1 vanilkový lusk

Postup:

  1. Smíchejte smetanu s polovinou cukru v hrnci a přiveďte k varu.
  2. V oddělené míse smíchejte žloutky s druhou polovinou cukru, dokud nedosáhnete hladkého a světlého krému.
  3. Rozkrojte vanilkový lusk na polovinu a škrabkou vyjměte semínka. Přidejte semínka i prázdný lusk do směsi žloutků.
  4. Po dosažení varu nalijte horkou smetanu do směsi žloutků a míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
  5. Přeceďte směs přes jemné sítko do misky, aby se odstranily případné hrudky nebo vanilkové lusky.
  6. Rozdělte směs do keramických nebo skleněných malých nádobek.
  7. Uložte nádobky do pekáče a nalijte do pekáče horkou vodu tak, aby byly nádobky ponořené zhruba do poloviny.
  8. Dejte pekáč do předehřáté trouby na 150 °C a pečte přibližně 40-50 minut, dokud krémy nezhustnou a nejsou pevné po okrajích.
  9. Hotové crème brûlée vyjměte z trouby a nechte je zcela vychladnout. Poté je dejte do lednice na minimálně 2 hodiny, nejlépe ale přes noc.
  10. Před podáváním posypte povrch každého krému vrstvou cukru a pomocí kuchyňského hořáku nebo grilu na vrcholku trouby zahřejte cukr, dokud nezkaramelizuje a nevznikne křehký sladký povrch.
  11. Podávejte a vychutnávejte si tuto lahodnou crème brûlée!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *