29. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
Nasi Goreng
zdroj: Recepty 24/7

Nasi Goreng je tradiční indonéské jídlo plné chutí a vůní. Tento recept vám ukáže, jak si ho snadno připravit i doma. Zkombinujte výběr čerstvé zeleniny, kuřecího masa a aromatických koření, aby se vaše Nasi Goreng stal skutečnou pochoutkou. S naším jednoduchým návodem a tipy na dokonalou přípravu dokáže kdokoli vytvořit lahodnou a autentickou indonéskou specialitu. Překvapte své blízké novými exotickými chutěmi a vyzkoušejte náš recept na Nasi Goreng ještě dnes.

Suroviny

  • 300 g vařeného rýže
  • 2 vejce
  • 100 g kuřecího masa, nakrájeného na malé kousky
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
  • 50 g hrášku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky rybí omáčky
  • 1 lžička cukru
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • 2 lžíce rostlinného oleje

Postup

  1. Na rozpálené pánvi s olejem opékejte kuřecí maso, dokud není zlatě hnědé.
  2. Přidejte cibuli a česnek a smažte asi 2 minuty, dokud nezměknou.
  3. Přidejte hrášek a smažte další 2 minuty.
  4. Přidejte vařený rýži a promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
  5. V ostatním misce rozmíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku, cukr a mletý černý pepř.
  6. Polejte směsí rýži s omáčkami a promíchejte, dokud se všechny suroviny dobře propojí.
  7. V prázdné části pánve rozšlehejte vejce a nechte je ztuhnout.
  8. Smíchejte vaječnou směs se zbylou rýží a vařte další 1-2 minuty.
  9. Hotové nasi goreng můžete servírovat samotné nebo s dalšími surovinami, jako jsou křupavá cibulka nebo nakrájený zelený cibulek.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *