28. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí s bramborovou kaší je lahodný a sýtný recept, který těší nejen chuťové pohárky, ale i oči. Kvalitní hovězí maso je jemně zpracováno s aromatickými bylinkami a podáváno s hladkou a krémovou bramborovou kaší. Tento tradiční český pokrm je ideální pro vychutnání společně s rodinou či přáteli. Připravte si tento výtečný oběd či večeři a dopřejte si pochoutku plnou chuti a kvalitních surovin.
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 500g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 500ml vývaru
- 100ml mléka
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a stroužky česneku, dokud nezezlátnou.
- Přidáme nakrájené hovězí maso a opékáme ho z každé strany, dokud nezezlatí.
- Po zpětném přidání cibule a česneku přilijeme vývar, osolíme a opepříme dle chuti.
- Pod pokličkou vaříme na středním ohni asi hodinu, dokud se maso nezměkne.
- V dalším hrnci uvaříme brambory ve slané vodě, dokud nezměknou.
- Odstavíme a slijeme vodu z brambor.
- Přidáme mléko, sůl a pepř a za pomoci bramborového strouhátka připravíme kaši.
- Hovězí maso nakrájíme na plátky a servírujeme spolu s bramborovou kaší. Dobrou chuť!