Indická kuřecí korma je lahodný recept plný exotických indických koření a chutí. Tato tradiční indická pokrmová specialita kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa s krémovou omáčkou naplněnou zázvorovým, česnekovým a koriandrovým aromatem. S lahodným kořením a omamnou vůní je toto jídlo dokonalou volbou pro milovníky indické kuchyně. Připravte si tento jednoduchý a rychlý recept na indickou kuřecí kormu a okuste skutečnou chuť Indie! Suroviny:

  • 500g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 2 lžíce korma koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Na pánvi si rozpálíme olej a osmažíme nakrájenou cibuli do zlatova.
  2. Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a osmahneme z obou stran.
  3. Přidáme prolisované česnek a korma koření. Promícháme a necháme chvíli restovat, aby se koření uvolnilo aroma.
  4. Přidáme na kostky nakrájenou červenou papriku a dusíme dalších 5 minut.
  5. Přilijeme kokosové mléko, promícháme a necháme vařit asi 15 minut, dokud kuřecí maso není měkké a omáčka se zhoustne.
  6. Případně dochutíme solí a pepřem dle chuti.
  7. Servírujeme s rýží nebo indickým chlebem naan.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *