28. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
Hovězí s houbami v sójové omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí s houbami v sójové omáčce je lahodný a výživný recept, který spolu kombinuje bohatou chuť hovězího masa s lahodnými a aromatickými houbami. Tento recept je ideální pro ty, kteří si přejí rychlý a chutný způsob, jak si pochutnat na hovězím mase. Připraveno s využitím kvalitních surovin, tato jednoduchá hovězí s houbami v sójové omáčce je skvělou volbou pro rodinnou večeři nebo pro hosty.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (případně hovězího kýta nebo roštěnku)
  • 200 g hub (například žampiony)
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • sůl a pepř dle chuti
  • 300 g rýže

Postup

  1. Nejprve si připravíme suroviny. Maso nakrájíme na tenké plátky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek a cibuli jemně nakrájíme.
  2. V hrnci si připravíme sůl–vodu na uvaření rýže a rýži uvaříme podle pokynů na obalu.
  3. V hluboké pánvi si rozehřejeme olej a přidáme na plátky nakrájené maso. Opečeme ho z obou stran dozlatova.
  4. Přidáme na plátky nakrájené houby, nakrájený česnek a cibuli. Promícháme a restujeme, dokud houby nezměknou.
  5. V míse smícháme sójovou omáčku, med, kukuřičný škrob, sůl a pepř. Tuto směs přidáme do pánve se hmotou a za stálého míchání necháme omáčku zhoustnout.
  6. Smažené hovězí s houbami podáváme s uvařenou rýží. Můžete ozdobit nasekanou petrželkou nebo sezamovými semínky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *