28. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na Kebab kofta vám přinese autentickou chuť středovýchodního kebabu přímo do vaší domácnosti. S jemně mletým hovězím masem, směsí orientálních koření a čerstvými bylinkami si vychutnáte lahodně kořeněnou a šťavnatou koftu, zabalenu do měkkého pitového chleba. Ideální volba nejen pro všechny milovníky kebabu, ale pro každého, kdo touží po exotické a lahodné alternativě klasických burgerů. S tímto receptem si připravíte skvělé obědové menu plné chutí a vůní Orientu.
Suroviny
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
- V míse smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, kmín, koriandr, papriku, sůl a pepř. Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
- Formujte z masové směsi malé kuličky o velikosti golfu. Pokud je směs příliš vlhká, můžete přidat trochu strouhanky nebo mouky.
- V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu.
- Položte kuličky do pánve a opékejte je z každé strany asi 3-4 minuty, dokud nejsou zlatě hnědé a uvnitř pečené.
- Kebab kofta podávejte teplé s pita chlebem, omáčkou tzatziki a čerstvou zeleninou podle chuti.