27. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
Lazanje bolognese
zdroj: Recepty 24/7

Lazanje⁣ Bolognese – tradiční italské jídlo ⁢plné chutí ​a ⁣vůně. Dokonale propletené vrstvy šťavnatého masa, sýru a čerstvé těstoviny, zalité⁣ lahodnou omáčkou bolognese. ‌Připravte si tento neodolatelný recept a užijte ⁣si skvělou‍ večeři plnou radosti a spokojenosti. S naším jednoduchým návodem se vám to povede snadno a rychle. Určitě se ⁢od vás⁤ bude chtít nabídnout další porce!

Recept na Lazanje bolognese

Suroviny

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, nadrobno posekaná
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 400⁣ g konzervovaných rajčat
  • 2 lžíce ‌protlaku
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 200 g sušených lasagní
  • 200 ‍g mletého sýra
  • sůl‍ a pepř dle chuti

Postup

  1. V hrnci osmahněte na oleji cibuli a‌ česnek,⁤ dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte mleté maso‍ a smažte, dokud nezejde veškerá syrovost.
  3. Přidejte konzervovaná rajčata a protlak a promíchejte.
  4. Chvíli povařte a poté přidejte smetanu. Dochutíme solí​ a pepřem.
  5. Lazaně vařte v osolené​ vodě podle návodu na​ obalu, ⁣nebo použijte čerstvé.
  6. Nakonec začněte vrstvit. Na dno‍ zapékací mísy dejte trochu bolognesového omáčky, následně vrstvou lasagní. ⁢Pokračujte střídáním omáčky a lasagní, až vytvoříte poslední vrstvu lasagní, na kterou posypte mletý ‍sýr.
  7. Dávejte zapékat ‌do předehřáté‍ trouby ⁤na 180°C po dobu 30 minut nebo dokud vrchní vrstva nezezlátna ‌a lasagne jsou propečené.
  8. Podávejte a pochutnávejte si!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *