27. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na pikantní kvašenou zeleninu, kterou máte rádi? Vyzkoušejte korejské kimchi! Tento tradiční pokrm je plný chutí a zároveň prospěšný pro zdraví. Snažíte se dodržovat SEO pravidla při psaní popisků? Není problém! V našem receptu na korejské kimchi vám ukážeme, jak jednoduše si jej připravit. Neztrácejte čas a začněte vařit!
Suroviny:
- 1 hlávka zelí
- 2 mrkve
- 1 ředkvička daikon
- 4 stroužky česneku
- 1 kousíček zázvoru (asi 2 cm)
- 3 stroužky červeného pepře
- 2 lžíce soli
- 2 lžíce cukru
- 3 lžíce korejské papriky (gochugaru)
- 3 lžíce rybího nebo sójového nálevu
- 3 lžíce vody
Postup:
- Na začátku si připravíme zelí. Z hlávky odstraníme vnější, poškozené listy a zbylou hlávku nakrájíme na menší kousky.
- Vložíme do mísy a posypeme solí. Necháme zelí asi 2 hodiny odstát, aby pustilo vodu.
- Vytvoříme marinádu smícháním cukru, korejské papriky, nálevu a vody.
- Mezitím oloupeme a nakrájíme mrkev, ředkvičku a zázvor na tenké nudličky. Česnek a pepř nakrájíme na tenké plátky.
- Poté zelí opláchneme pod studenou vodou, aby se zbavilo soli, a osušíme.
- V nádobě smícháme zelí, nakrájenou zeleninu a marinádu.
- Necháme kvasit při pokojové teplotě 1-2 dny, poté přesuneme do lednice.
- Kimchi je po 2-3 dnech v lednici hotové k podávání. Můžete si ho užít samotné nebo ho použít jako přísadu do dalších pokrmů.