27. 9. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Bramborový guláš s fazolemi
zdroj: Recepty 24/7

Bramborový ⁣guláš s fazolemi‌ je lahodná a sýtá česká specialita, která potěší každého milovníka tradičních⁢ chutí.⁣ Tento recept kombinuje výraznou chuť brambor s jemností fazolí, vytvářející dokonalou kombinaci. Připrava tohoto jídla je snadná a rychlá, díky čemuž se stane ideální volbou pro spěchající večeře nebo rodinné setkání. Sýrčivá vůně a hustá konzistence guláše vás okouzlí již při prvním soustu. Užijte si kousek české kuchyně s tímto nádherným bramborovým gulášem s fazolemi.

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 1 cibule
  • 2 papriky (červená a žlutá)
  • 2 rajčata
  • 1 plechovka fazolí
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mletého⁤ kmínu
  • 1‍ lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř dle chuti
  • čerstvý petržel na​ ozdobu

Postup

  1. V hrnci nebo hrnci na guláš zahřejte olej. Přidejte nakrájenou‌ cibuli a osmahněte dozlatova.
  2. Přidejte na kousky ‌nakrájené papriky a osmahněte je spolu s‌ cibulí.
  3. Oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kousky. Přidejte ⁣je ⁤do hrnce spolu s paprikami a cibulí.
  4. Přidejte sladkou papriku,⁣ kmín, sůl‍ a pepř dle chuti a ⁤promíchejte.
  5. Přidejte oloupaná a nakrájená rajčata a zalijte vodou, ‍aby všechny ingredience byly ⁤ponořené.
  6. Na mírném ohni vařte‍ asi 20 minut, nebo dokud nejsou brambory měkké.
  7. Opláchněte fazole a přidejte je do hrnce. Vařte ještě 10 minut.
  8. Pokud je guláš příliš hustý, přidejte trochu vody. Pokud je příliš řídký, můžete jej zahustit bramborovým škrobem.
  9. Podávejte posypané čerstvým petrželem a s chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *