27. 9. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na neodolatelně chutnou quiche lorraine? Připravte si jednoduchý, ale kouzelný recept na tento klasický francouzský pokrm. Kouzelná quiche lorraine je dokonalou kombinací křupavého kynutého těsta naplněného slaným sýrem ementál, slaninou a jemně zahuštěným směsí vajec a smetany. Po pečení se vytvoří pikantní a krémová vrstva, která se rozplývá na jazyku. Quiche lorraine je ideální volbou pro pikniky, oslavy nebo jako hlavní jídlo. Vyzkoušejte to a překvapte svou rodinu a přátele vítězným pokrmem, který bude připomínat kouzlo francouzské kuchyně.
Recept na Kouzelnou quiche lorraine
Suroviny
- 200 g slaniny
- 1 cibule
- 150 g strouhaného sýru
- 3 vejce
- 200 ml smetany na vaření
- 200 g hladké mouky
- 100 g másla
- sůl
- pepř
Postup
- Na počátku připravte těsto. V míse smíchejte mouku, na kostičky nakrájené máslo a špetku soli. Přidávejte vodu po lžičkách, dokud se těsto nezačne držet pohromadě.
- Těsto vyválejte na pomoučené ploše a přenesete ho do kulatého pečícího plechu. Vytvořte z něj přihrádku tak, aby vám do ní později neproteklo nadílka.
- Slaninu nakrájejte na menší kousky a orestujte na pánvi dozlatova. Na druhé pánvi osmahněte nakrájenou cibuli do sklovata.
- V míse smíchejte vejce se smetanou, přidejte orestovanou slaninu a cibuli. Přidejte polovinu strouhaného sýra a důkladně promíchejte.
- Touto směsí naplňte těsto v pečícím plechu. Posypte zbývajícím sýrem.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut, nebo dokud nezíská quiche zlatavou barvu.
- Hotový quiche nechejte vychladnout a pak podávejte.