27. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Phở bò je tradiční vietnamská polévka plná lahodného býčího masa, koření a čerstvé zeleniny. Vyzkoušejte tento autentický recept a dopřejte si jedinečnou chuťovou explozi. Uvařte si doma tu nejchutnější vietnamskou specialitu!
Suroviny
- 400 g hovězího masa (vývarové kosti nebo hovězí maso na vaření)
- 1 cibule (oloupaná a rozpůlená)
- 2 cm kousek čerstvého zázvoru (oloupaný a rozdrcený)
- 2 hřebíčky
- 2 kardamomové lusky
- 3 kuličky nového koření
- 1 lžička celého pepře
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 200 g rýžových nudlí
- 200 g libového hovězího masa (nakrájeného na tenké plátky)
- 1 lžíce oleje
- 2 hříbky (na plátky)
- 4 cibulové jarníky (nakrájené na drobné kousky)
- 1 půlka citronu (na plátky)
- 1 pálivá paprika (nasekaná)
- čerstvé bylinky (thajská bazalka, koriandr, máta – podle chuti)
Postup
- Ve velkém hrnci povařte kosti nebo hovězí maso spolu s cibulí, zázvorem, hřebíčkem, kardamomem, novým kořením a pepřem. Vařte na mírném ohni po dobu 2 hodin, aby se vývar připravil.
- Poté sceďte vývar a přidejte rybí omáčku a cukr. Povařte dalších 10 minut.
- V mezidobí si připravte rýžové nudle podle návodu na obalu.
- V hluboké pánvi rozpalte olej a orestujte plátky hovězího masa dozlatova.
- Do mísy dejte uvařené nudle, hovězí maso, hříbky, jarníky a citronovou půlku.
- Na konci přidejte pálivou papriku a čerstvé bylinky podle chuti.