27. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
Phở bò – tradiční vietnamská polévka.
zdroj: Recepty 24/7

Phở bò je tradiční vietnamská polévka plná lahodného býčího masa, koření a čerstvé zeleniny. Vyzkoušejte tento autentický recept a dopřejte si jedinečnou chuťovou explozi. Uvařte si doma tu nejchutnější vietnamskou specialitu!

Suroviny

  • 400 g hovězího masa (vývarové kosti nebo hovězí maso na vaření)
  • 1 cibule (oloupaná a rozpůlená)
  • 2 cm kousek čerstvého zázvoru (oloupaný a rozdrcený)
  • 2 hřebíčky
  • 2 kardamomové lusky
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 lžička celého pepře
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 200 g rýžových nudlí
  • 200 g libového hovězího masa (nakrájeného na tenké plátky)
  • 1 lžíce oleje
  • 2 hříbky (na plátky)
  • 4 cibulové jarníky (nakrájené na drobné kousky)
  • 1 půlka citronu (na plátky)
  • 1 pálivá paprika (nasekaná)
  • čerstvé bylinky (thajská bazalka, koriandr, máta – podle chuti)

Postup

  1. Ve velkém hrnci povařte kosti nebo hovězí maso spolu s cibulí, zázvorem, hřebíčkem, kardamomem, novým kořením a pepřem. Vařte na mírném ohni po dobu 2 hodin, aby se vývar připravil.
  2. Poté sceďte vývar a přidejte rybí omáčku a cukr. Povařte dalších 10 minut.
  3. V mezidobí si připravte rýžové nudle podle návodu na obalu.
  4. V hluboké pánvi rozpalte olej a orestujte plátky hovězího masa dozlatova.
  5. Do mísy dejte uvařené nudle, hovězí maso, hříbky, jarníky a citronovou půlku.
  6. Na konci přidejte pálivou papriku a čerstvé bylinky podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *