26. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
Hovězí s bramborovou kaší
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí s bramborovou kaší je tradiční české jídlo,‌ které vám přinese pocit nostalgického tepla v břiše. ⁤Tenké plátky chutného hovězího masa jsou pečlivě ⁢uvařené, dokud se nerozplývají ⁢na jazyku. ⁤Kombinováno s jemnou a ‍krémovou bramborovou kaší,‌ vytváří toto chutné jídlo neodolatelný a sýrový zážitek. Naučte se připravit toto tradiční a oblíbené⁢ jídlo ⁤sami, abyste se pochutnali⁤ na jedinečné chuťové kombinaci.‍ Skvělé‌ na ​večeři nebo jakoukoli ‍jinou příležitost, přesvědčte své chuťové‍ buňky s tímto lahodným​ pokrmem.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa⁤ (plec nebo roštěnec)
  • 500 g‍ brambor
  • 1‍ cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • olej na‌ smažení

Postup

  1. Hovězí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme.
  2. Cibuli a⁤ česnek‍ oloupeme ⁣a ⁢nakrájíme na⁢ drobné kousky.
  3. V rendlíku rozehřejeme olej a na něm osmažíme cibuli a česnek ‍dozlatova.
  4. Přidáme ⁣hovězí maso a smažíme ho z‌ každé ‌strany, dokud nezezlátne.
  5. Přidáme vodu, aby ⁢maso bylo z poloviny‍ ponořené,‍ a dusíme na⁢ mírném⁢ ohni asi 1,5 hodiny, dokud není⁢ měkké.
  6. Brambory ⁣oloupeme, nakrájíme​ na menší⁢ kousky a⁢ uvaříme ve ‍slané ‌vodě, dokud nejsou měkké.
  7. Povařené hovězí‌ maso⁤ vyjmeme z⁣ vývaru a vývar⁤ můžeme použít jako základ pro omáčku, pokud si‍ přejeme.
  8. Brambory slijeme a⁢ přidáme máslo, ⁣sůl ​a pepř. Brambory rozmixujeme do hladka, vznikne nám bramborová‌ kaše.
  9. Hovězí maso podáváme s bramborovou⁢ kaší a⁤ můžeme přidat⁢ omáčku z vývaru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *