26. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí s bramborovou kaší je tradiční české jídlo, které vám přinese pocit nostalgického tepla v břiše. Tenké plátky chutného hovězího masa jsou pečlivě uvařené, dokud se nerozplývají na jazyku. Kombinováno s jemnou a krémovou bramborovou kaší, vytváří toto chutné jídlo neodolatelný a sýrový zážitek. Naučte se připravit toto tradiční a oblíbené jídlo sami, abyste se pochutnali na jedinečné chuťové kombinaci. Skvělé na večeři nebo jakoukoli jinou příležitost, přesvědčte své chuťové buňky s tímto lahodným pokrmem.
Suroviny
- 500 g hovězího masa (plec nebo roštěnec)
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Postup
- Hovězí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- V rendlíku rozehřejeme olej a na něm osmažíme cibuli a česnek dozlatova.
- Přidáme hovězí maso a smažíme ho z každé strany, dokud nezezlátne.
- Přidáme vodu, aby maso bylo z poloviny ponořené, a dusíme na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud není měkké.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě, dokud nejsou měkké.
- Povařené hovězí maso vyjmeme z vývaru a vývar můžeme použít jako základ pro omáčku, pokud si přejeme.
- Brambory slijeme a přidáme máslo, sůl a pepř. Brambory rozmixujeme do hladka, vznikne nám bramborová kaše.
- Hovězí maso podáváme s bramborovou kaší a můžeme přidat omáčku z vývaru.