25. 9. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Domácí veganské burgery
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na domácí veganské burgery je ideální pro všechny milovníky rostlinné stravy. Burgerové kotlety jsou vyrobeny z chutné směsi quinoy, červené řepy, fazolí a ovesných vloček, což dodává chutnou a zdravou alternativu k tradičnímu hovězímu burgeru. Tyto plněné kotlety jsou pak smažené do zlatova a servírují se na lahodných houskách s křupavým salátem, avokádem a veganským majonézovým dipem. Připravte si tento jednoduchý a nutričně vyvážený recept a vychutnejte si skvělý veganský burger.

Suroviny

  • 250 g černých fazolí (uvařených)
  • 150 g kukuřice (uvařené)
  • 100 g špenátu (nasekaného)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 2 lžíce plnotučného čočkového máska
  • 50 g celozrnných strouhanků
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V míse rozmixujte fazole a kukuřici do hrubé konzistence.
  2. Přidejte špenát, cibuli, česnek, olej, čočkový máslo, strouhanky, kmín, koriandr, sůl a pepř.
  3. Směs důkladně promíchejte, až se všechny suroviny spojí.
  4. Vytvarujte z masa burgerové placičky a dejte je na plech s pečícím papírem.
  5. Hotové burgery servírujte v houskách s oblíbenými přílohami a omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *