25. 9. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kari z jehněčího masa
zdroj: Recepty 24/7

Hledejte jedinečný recept na kari z jehněčího masa! Tento lahodný a exotický pokrm je plný bohatých chutí a vyváženého koření. Vyzkoušejte tento tradiční indický recept a překvapte své chuťové buňky dobroty z jemného jehněčího masa s aromatickým kari kořením. Doprovodte pokrm rýží nebo indickým chlebem a připravte se na explozi chutí, kterou vám zaručeně přinese toto výjimečné jídlo.

Recept na Kari z jehněčího masa

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 zelená paprika
  • 2 rajčata
  • 2 lžíce kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Jehněčí maso nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
  3. Papriku a rajčata zbavte semínek a nakrájejte na kostičky.
  4. V hrnci rozehřejte olej a osmažte cibuli a česnek do měkka.
  5. Přidejte nakrájené maso a opékejte ho z každé strany dozlatova.
  6. Přidejte kari koření a orestujte ho krátce spolu s masem.
  7. Přidejte papriku a rajčata a smažte je asi 5 minut, dokud paprika nezměkne.
  8. Přilijte kokosové mléko a promíchejte.
  9. Nechejte kari vařit na mírném ohni asi 20 minut, aby se maso změkčilo a dochutilo.
  10. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  11. Servírujte horké s rýží nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *