25. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italská těstovina s omáčkou je lahodné jídlo, které potěší všechny milovníky italské kuchyně. Těstoviny jsou al dente uvařené a omáčka je připravena z kvalitních surovin, jako jsou rajčata, bazalka a čerstvé bylinky. Tento recept je ideální pro večeři nebo příležitostné posezení s přáteli. Připravte si tento jednoduchý recept a užijte si autentickou italskou gastronomii ve svém vlastním domově.
Italská těstovina s omáčkou
Suroviny
- 500 g těstovin (např. špagety)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 400 g rajčat, nakrájených na kousky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušené bazalky
- sůl a pepř podle chuti
- parmezánový sýr na posypání
Postup
- Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
- V hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud cibule nezestříkne.
- Přidejte rajčata, oregano, bazalku, sůl a pepř. Vařte omáčku na středním ohni asi 10 minut, aby se rajčata změkčila a omáčka se zredukovala.
- Omáčku promíchejte a ochutnejte. Přidejte další sůl a pepř, pokud je to potřeba.
- Na talíře rozdělte uvařené těstoviny a přelijte je italskou omáčkou.
- Na každý talíř nastrouhejte trochu parmezánového sýru.
- Servírujte okamžitě a vychutnejte si lahodnou italskou těstovinu s omáčkou.