25. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
Italská těstovina s omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Italská těstovina s omáčkou ⁤je lahodné jídlo,‌ které potěší všechny milovníky italské kuchyně. Těstoviny jsou al dente uvařené a omáčka je připravena z kvalitních surovin, jako jsou rajčata,‍ bazalka a čerstvé bylinky. Tento recept je ideální pro večeři nebo příležitostné posezení s přáteli. Připravte si tento jednoduchý ​recept a užijte si autentickou italskou gastronomii ve svém vlastním domově.

Italská těstovina s omáčkou

Suroviny

  • 500 g těstovin⁢ (např. špagety)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 400 g rajčat, nakrájených na kousky
  • 1 lžička sušeného ⁣oregana
  • 1 lžička sušené bazalky
  • sůl ⁢a pepř podle chuti
  • parmezánový sýr ⁣na posypání

Postup

  1. Uvařte těstoviny ⁢ve vroucí osolené​ vodě podle návodu ​na obalu.
  2. V hrnci​ zahřejte⁤ olivový olej a⁤ osmahněte cibuli a ​česnek, dokud cibule nezestříkne.
  3. Přidejte rajčata, oregano, bazalku, ‌sůl ⁤a pepř. Vařte omáčku‌ na středním ohni asi 10 minut, aby se rajčata změkčila a omáčka se zredukovala.
  4. Omáčku promíchejte a ochutnejte. Přidejte ⁢další sůl a pepř, pokud je to‌ potřeba.
  5. Na talíře rozdělte uvařené těstoviny a přelijte je italskou omáčkou.
  6. Na každý talíř nastrouhejte trochu parmezánového sýru.
  7. Servírujte okamžitě ⁣a vychutnejte​ si lahodnou italskou těstovinu s omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *