24. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na domácí lasagne s bolonéz omáčkou? Tento lahodný pokrm vytvoříte hravě a uděláte si radost celou rodinou. Stačí jen následovat jednoduchý návod a vychutnat si skvělou kombinaci jemné těstoviny, syrové omáčky a lahodného sýra. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a uvidíte, že bude na vašem jídelníčku často!
Suroviny
- 250 g sušených lasagní
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g rajčatového pyré
- 2 lžíce rajčatového koncentrátu
- 200 ml vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 g strouhaného parmezánu
- sůl, pepř, oregano, bazalka, olivový olej
Postup
- Na pánvi si rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na jemno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme mleté hovězí maso a osmahneme, dokud nebude základní složka omáčky dobře prohřátá.
- Přidáme rajčatové pyré, rajčatový koncentrát a vývar. Promícháme a necháme provařit asi 10 minut.
- Přidáme smetanu ke šlehání a promícháme.
- Přidáme sůl, pepř, oregano a bazalku podle chuti. Vaříme dalších 5 minut.
- V jiném hrnci uvaříme lasagne al dente podle pokynů na obalu.
- Uvařené lasagne necháme okapat a položíme do zapékací mísy.
- Na lasagne nalijeme část omáčky a posypeme strouhaným parmezánem.
- Přikryjeme další vrstvou lasagní a opakujeme postup, dokud nemáme všechny ingredience spotřebované.
- Nakonec posypeme vrchní vrstvu lasagní parmezánem.
- Lasagne dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 30 minut, dokud nám nevznikne křupavá a zlatohnědá kůrka na vrchní vrstvě.
- Lasagne necháme chvíli vychladnout a posléze podáváme. Dobrou chuť!