24. 9. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Rajská omáčka – Klasický recept na lahodnou a esenciální omáčku k masu či těstovinám. Naše rajská omáčka je dokonale vyvážená kombinace rajčat, bylinek a koření, která dodá vašim jídlům chuťový zážitek. Vytvořte si vlastní rajskou omáčku snadno a rychle s naším jednoduchým receptem. Udělejte každé jídlo zvláštní s rajskou omáčkou plnou bohaté chuti a výrazné aromatu.
Suroviny
- 500 g rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička cukru
- 1 lžička oregana
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Rajčata nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobno.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli spolu s česnekem, dokud nezezlátnou.
- Přidejte rajčata, cukr, oregano, sůl a pepř. Vařte omáčku na středním ohni asi 20 minut, často míchejte, dokud se rajčata nerozvaří.
- Nakonec omáčku rozmixujte tyčovým mixérem nebo v blende, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem. Omáčka je hotová a můžete ji použít k dochucení různých pokrmů.