24. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Phở je slavná tradicionální vietnamská polévka, která rozžhaví vaše chuťové buňky. Tato vůně plná bylin a koření vás přenese do ulic Hanoje. Proveďte si exotickou kulinářskou cestu s tímto jedinečným receptem na Phở a vychutnejte si bohatou, aromatickou a lahodnou polévku, která je plná kousků nadýchaných nudlí, šťavnatého masa a čerstvé zeleniny. Ponořte se do autentického vietnamského jídla a užijte si skutečnou chuťovou explozi.
Suroviny:
- 200 g hovězího masa (řídké plátky)
- 400 g rýžových nudlí
- 1 cibule
- 4 hřebíčky
- 2 kousky skořice
- 1 l vývar (hovězí, kuřecí nebo zeleninový)
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce oleje
- čerstvá koriandrová nať
- čerstvé mátové lístky
- hrst fazolových výhonků
- 1 červená paprika
- 2 limetky
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli spolu s hřebíčkem a skořicí, dokud cibule nezezlátne.
- Přidejte hovězí maso a krátce osmahněte z obou stran.
- Zalijte vývarem a přidejte rybí omáčku, sójovou omáčku a cukr. Vařte přibližně 20 minut na mírném ohni.
- V dalším hrnci si připravte vodu a přiveďte ji k varu. Vařte v ní rýžové nudle podle návodu na obalu. Poté je sceďte a opláchněte studenou vodou.
- Do polévky přidejte vařené nudle a promíchejte.
- Nakrájejte papriku na tenké plátky. Naservírujte polévku do hlubokých talířů, ozdobte koriandrovou natí, mátovými lístky, fazolovými výhonky, plátky papriky a limetkovou šťávou.
- Phở podávejte horkou, ideálně s podzimním nebo zimním zeleninovým salátem jako přílohou.