Čočkový zelňákov je lahodný a výživný recept, který vás překvapí svou jednoduchostí. Spojuje v sobě chuťové bohatství červené čočky s osvěžující zeleňákovou zeleninou. Tento veganský pokrm je navíc bohatý na vlákninu a bílkoviny, což ho činí skvělou volbou pro zdravou stravu. Následujte tento recept a připravte si svou vlastní porci čočkového zelňáku doma.

Suroviny

  • 200 g čočky
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlenový koreň
  • 1 zemiak
  • 1 kôpka zelene
  • 1 zväzok kôpru
  • soľ

Postup

  1. Čočku dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou.
  2. Cibuľu, mrkvu, petržlenový koreň a zemiak ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky.
  3. Kôpku zelene a kôpor nasekajte na drobné kúsky.
  4. Do hrnca nalejte trochu oleja a zohrejte ho. Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte, kým sa jemne prepráži.
  5. Pridajte nakrájanú mrkvu, petržlenový koreň a zemiak. Spolu s nimi pridajte aj čočku a opražte na panvici krátko.
  6. Zalejte všetko vodou a pridajte soľ a mleté čierne korenie podľa chuti.
  7. Varte zmes asi 30 minút, kým sa čočka a zelenina zmäknú.
  8. Po uvarení pridajte nasekanú kôpku zelene a kôpor.
  9. Hotový čočkový zelňákov môžete podávať ako hlavné jedlo, alebo ho môžete podávať s chlebom ako polievku.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *