23. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Mastaweh Ash-Reshteh: Lahodná tradiční íránská polévka plná aromatických bylinek a dochucená směsí koření. Tato pokrmová lahůdka kombinuje chutě kuchyně Blízkého východu s bohatým obsahem vlákniny a bílkovin. Připravit si ji je snadné a výsledná pochoutka je skvělým létem dostupným receptem, který si určitě zamilujete.
Suroviny
- 200 g reshteh (perské nudle)
- 1 cibule, nasekaná
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 hrnek červeného fazolového pyré
- 400 g nakrájených rajčat (z konzervy)
- 400 g cizrny (z konzervy), sceděné
- 200 g špenátu, na jemno nakrájeného
- 4 hrnky vývaru
- 1 lžička kurkumy
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého skořice
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- V hrnci osmažte cibuli na oleji do zlatova.
- Přidejte česnek a orestujte ho dozlatova.
- Přidejte kurkumu, kmín a skořici a míchejte asi 1 minutu.
- Přidejte fazolové pyré, rajčata, cizrnu a vývar.
- Nechte vařit asi 20 minut.
- Vložte do hrnce reshteh (perské nudle) a špenát. Vařte dalších 10 minut, dokud nudle nezměknou.
- Přidávejte sůl a pepř podle chuti.
- Servírujte teplé a ozdobte jemně nakrájenou cibulkou na vrcholu.