23. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
Mastaweh Ash-Reshteh
zdroj: Recepty 24/7

Mastaweh Ash-Reshteh: Lahodná tradiční íránská polévka plná aromatických bylinek a dochucená směsí koření. Tato pokrmová lahůdka kombinuje chutě kuchyně Blízkého východu s bohatým obsahem vlákniny a bílkovin. Připravit si ji je snadné a výsledná pochoutka je skvělým létem dostupným receptem, který si určitě zamilujete.

Suroviny

  • 200 g reshteh (perské nudle)
  • 1 cibule, nasekaná
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 hrnek červeného fazolového pyré
  • 400 g nakrájených rajčat (z konzervy)
  • 400 g cizrny (z konzervy), sceděné
  • 200 g špenátu, na jemno nakrájeného
  • 4 hrnky vývaru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého skořice
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. V hrnci osmažte cibuli na oleji do zlatova.
  2. Přidejte česnek a orestujte ho dozlatova.
  3. Přidejte kurkumu, kmín a skořici a míchejte asi 1 minutu.
  4. Přidejte fazolové pyré, rajčata, cizrnu a vývar.
  5. Nechte vařit asi 20 minut.
  6. Vložte do hrnce reshteh (perské nudle) a špenát. Vařte dalších 10 minut, dokud nudle nezměknou.
  7. Přidávejte sůl a pepř podle chuti.
  8. Servírujte teplé a ozdobte jemně nakrájenou cibulkou na vrcholu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *