23. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
Kynuté knedlíky s švestkovou náplní
zdroj: Recepty 24/7

Naše recepty na kynuté knedlíky s švestkovou náplní jsou naprosto božské. Užijte si skvělou kombinaci nadýchaných knedlíků a sladkých švestek, které vám roztají na jazyku. S rozinky, mákem nebo bramborovou náplní – vyberte si podle svého gusta! Náš‍ jednoduchý⁤ návod vám usnadní přípravu ‌a knedlíky ​vám​ perfektně vyjdou každým jedním⁣ pokusem. Inspirovat se tradicí a nasát vůně domova? To je ⁣přesně to, co nabízíme. Připravte si ty nejlepší kynuté ‌knedlíky ​s švestkovou náplní a​ potěšte své blízké skvělou chuťovou orgií!

Suroviny:

  • 500 g hrubé‌ mouky
  • 250 ml⁢ mléka
  • 40 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 30 ‍g droždí
  • 1 vejce
  • Prášek ⁢do pečiva
  • Špetka soli
  • 400⁢ g švestek
  • 100 g cukru ‌moučka

Postup:

  1. Ve⁢ velké ​míse smíchejte ⁢mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek⁤ do pečiva a sůl.
  2. Droždí rozpusťte v teplém mléce a přidejte ⁣ho‍ k mouce.
  3. Přidejte​ vejce a vypracujte těsto, které ​necháte kynout alespoň hodinu.
  4. Mezitím připravte švestkovou náplň – švestky rozsekejte na ⁢poloviny‍ a odstraňte pecky.
  5. Švestky posypte cukrem moučka a nechte pár minut odležet,​ aby se ⁤uvolnil šťáva.
  6. Na pomoučené ploše rozválejte těsto na placku a nakrájejte na‍ čtverečky.
  7. Na ‍každý čtvereček dejte připravenou švestku a svažte do tvaru knedlíku.
  8. Knedlíky nechte ještě chvíli kynout.
  9. Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu a‍ nechte ji provařit.
  10. Položte knedlíky do vroucí vody ​a vařte asi 15 minut, dokud ⁢nevyplavou na povrch.
  11. Vyjměte knedlíky a nechte je okapat.
  12. Podávejte posypané cukrem⁤ moučka.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *