23. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
Římský kuřecí saltimbocca
zdroj: Recepty 24/7

​Hledáte recept ​na tradiční italské jídlo? Vyzkoušejte naši ⁤verzi římského kuřecího saltimbocca! Tento jednoduchý a chutný recept spojuje křehké kuřecí řízečky s plátky šunky a šalvějí. Vaše chuťové ⁢pohárky si ⁢určitě pochutnají na kombinaci těchto lahodných ingrediencí. Snažíte se najít ⁢nový způsob‍ přípravy kuřecího masa? Vyzkoušejte‍ římský kuřecí saltimbocca ⁣a překvapte svůj žaludek!

Suroviny:

  • 4‌ kuřecí prsíčka
  • 4 plátky ‌parmazánu
  • 8 špekáčků⁤ salámu
  • 4 lístky čerstvého máty
  • sůl a pepř
  • olivový olej
  • 250 ml bílého vína

Postup:

  1. Kuřecí⁣ prsíčka naklepeme do rovnoměrné ⁣tloušťky.
  2. Na každý kus masa položíme plátek parmazánu, ​špekáček salámu a⁣ lístek máty.
  3. Maso zabalíme do rolády a pevně zafixujeme špejlí nebo provázkem.
  4. Solíme a pepříme z obou stran.
  5. Na pánvi rozehřejeme trochu⁣ olivového oleje⁢ a smažíme rolády ze všech stran, dokud nezezlátnou.
  6. Po ⁣vysmažení přidáme bílé víno a dusíme, dokud se maso neudusí a ‌omáčka ​nezredukuje na polovinu.
  7. Pokud je ⁢omáčka příliš hustá, můžeme přidat trochu vody nebo vývaru.
  8. Podáváme s vařenými bramborami nebo těstovinami.

Tímto ‍způsobem připravíme chutné a originální římské kuřecí saltimbocca.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *