22. 9. 2023
Autor: Roman Žák
Boeuf bourguignon
zdroj: Recepty 24/7

Boeuf bourguignon je klasické francouzské jídlo, které skvěle spojuje kvalitní hovězí maso, červené víno a aromatické bylinky. Tento recept na Boeuf bourguignon vás okouzlí bohatou a sytou chutí, která se rozplývá na jazyku. S ohromující kombinací kousků masa a ušlechtilého koření, toto jídlo je ideální na oslavu, romantickou večeři nebo rodinnou hostinu. Připravit si Boeuf bourguignon je snadné, postupujte podle našeho receptu a vychutnejte si tento kulinářský zážitek plný jemných chutí a vůní.

Suroviny:

  • 600 g hovězího masa na guláš
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • 4 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l červeného vína
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 bobkové listy
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kostky.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  3. Slaninu nakrájíme na menší kousky.
  4. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka.
  5. V hrnci zahřejeme olivový olej a přidáme nakrájenou slaninu. Smažíme, dokud nezačne slanina pěkně chřadit.
  6. Přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a osolíme. Smažíme, dokud cibule nezezlátne.
  7. Přidáme nakrájené maso a dusíme, dokud nezezrůdnou všechny strany.
  8. Přidáme hladkou mouku, zamícháme a restujeme, dokud mouka nezezlátne.
  9. S postupem přidáváme červené víno, hovězí vývar, bobkové listy, tymián a rozmarýn.
  10. Vše smícháme, přikryjeme pokličkou a necháme vařit při mírném zahřívání asi 3 hodiny.
  11. Po uplynutí času ochutnáme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
  12. Servírujeme s hladkou rýží nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *