22. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi fried rice je oblíbené korejské jídlo, které kombinuje tradiční kimchi s vůní a chutí smažené rýže. Tato jednoduchá a lahodná večeře je plná šťavnatých zeleninových kousků a bohatých, kořeněných chutí. S výrazným kimchi, česnekem a sezamovým olejem je to jídlo, které osloví vaše chuťové buňky. Připravte si tento recept a vychutnejte si autentickou korejskou chuť přímo v pohodlí domova.
Recept na Kimchi fried rice
Suroviny
- 2 šálky vařené rýže
- 1 šálek nakrájeného kimchi
- 100g slaniny, nakrájené na kostičky
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 2 vajíčka, rozšlehaná
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžíce oleje na smažení
- koriandr nebo pažitka na ozdobení
Postup
- Ve větší pánvi zahřejte olej na střední plamen. Přidejte slaninu a smažte ji, dokud není křupavá.
- Přidejte cibuli a česnek a smažte je dozlatova.
- Přidejte nakrájené kimchi a nechte směs vařit asi 3 minuty, dokud kimchi nezměkne.
- Přidejte vařenou rýži do pánve a promíchejte.
- Zalijte směs sójovou omáčkou a sezamovým olejem. Pokud je potřeba, dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Přidejte rozšlehaná vajíčka a promíchejte, dokud se vaječná směs nezpevní a není dobře promíchaná s rýží.
- Podávejte horké, posypané sekaným koriandrem nebo pažitkou.