22. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
Gule kambing
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a aromatičké gule kambing, tradiční indonéské jídlo s jemným masem kozího masa, vařené ve vyvážené směsi koření. Objevte, jak jednoduché a lahodné je připravit tuto exotickou specialitu, která přinese do vaší kuchyně unikátní chuťový zážitek. Sledujte náš recept krok za krokem a překvapte své blízké tímto výjimečným jídlem plným lahodných vůní a chutí.

Suroviny

  • 500g kambího masa, nakrájeného na kostky
  • 2 cibule, nasekané
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 2 cm zázvoru, nastrouhaného
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžíce kurkumy
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce oleje
  • 400 ml kokosového mléka
  • 500 ml vývaru

Postup

  1. V hrnci zahřejte olej a osmažte cibuli, česnek a zázvor, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte kari koření a kurkumu, smažte 1-2 minuty, aby se uvolnily jejich vůně.
  3. Přidejte kambí maso a osmažte ho ze všech stran, dokud nezezlátne.
  4. Přidejte kokosové mléko a vývar, přivedte k varu, pak snižte teplotu a nechte vařit pod pokličkou asi 1-2 hodiny, dokud se maso nezměkne.
  5. Přidejte sůl a pepř podle chuti, promíchejte a vařte ještě asi 10 minut.
  6. Servírujte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *