22. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
Mastíche ve zeleninové polévce
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte originální a zdravý recept na polévku? Vyzkoušejte naši mastíche ve zeleninové polévce! Tato chutná a výživná polévka je plná čerstvé zeleniny a jemného aroma mastíche. Mastícha přidává do polévky nejenom bohatou chuť, ale také má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Tato polévka je skvělou volbou pro vegetariány a vegany, stejně jako pro všechny, kteří si rádi pochutnají na zeleninové dobrotě. Připravte si tento recept a dejte svému jídelníčku zeleninový zázrak!

Mastíche ve zeleninové polévce

Suroviny

  • 2 lžíce oleje
  • 1 středně velká cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 mrkve, oloupané a nakrájené na kolečka
  • 1 cuketa, nakrájená na kostky
  • 1 brambora, oloupaná a nakrájená na kostky
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 100 g máty (může být čerstvá nebo sušená)

Postup

  1. Ve velkém hrnci zahřejte olej na středním ohni. Přidejte cibuli a česnek a smažte, dokud nejsou měkké a lehce zlatavé.
  2. Přidejte mrkev, cuketu a bramboru. Smažte ještě asi 5 minut, dokud zelenina změkne.
  3. Přidejte zeleninový vývar, tymián a rozmarýn. Osolte a opepřete podle chuti.
  4. Přiveďte polévku k varu, snižte teplotu a vařte přikrytou asi 20 minut, nebo dokud zelenina není měkká.
  5. Přidejte mátu a vařte dalších 5 minut.
  6. Hotovou polévku můžete podávat samostatně nebo s chlebovými krutony.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *