21. 9. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte recept na zdravé jídlo plné živin, zamilujte se do našeho receptu na „Jógu na talíři“. Tato jedinečná kombinace čerstvé zeleniny, ořechů a semínek vytváří výživný talíř plný chuti a vůně. S vysokým obsahem bílkovin, vitamínů a minerálů je to ideální jídlo pro vegetariány a vegany. Připravte si tento jednoduchý a lahodný recept na „Jógu na talíři“ a poznejte radost z jídla, které prospívá vašemu tělu i duši.
Suroviny
- 200g quinoi
- 2 ks pór
- 2 ks mrkev
- 1 ks cuketa
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kurkumy
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Quinou opláchněte pod tekoucí vodou a podle návodu připravte.
- Póry, mrkev a cuketu očistěte a nakrájejte na tenké proužky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte pór do změknutí.
- Přidejte nakrájenou mrkev a cuketu a dusíme cca 5 minut.
- Přidejte uvařenou quinou, sójovou omáčku a kurkumu.
- Dusíme dalších 5 minut, až se suroviny spojí.
- Pokud je potřeba, dochuťte solí a pepřem.