21. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
Phở bo – tradiční vietnamská polévka
zdroj: Recepty 24/7

Phở bo je lahodná vietnamská polévka, která vás okouzlí svou tradiční chutí. Tato polévka je připravována s vývarovou základnou z hovězího masa, která je obohacena o voňavé bylinky a koření. Kromě chutných nudlí si můžete do svého phở bo přidat rozmanité přísady, jako jsou svěží bylinky, čerstvé zeleniny a maso. Vychutnejte si autentickou chuť Vietnamu přímo v pohodlí vašeho domova se receptem na phở bo!

Suroviny

  • 400 g rýžových nudlí
  • 400 g hovězího masa (bez kostí)
  • 1 cibule
  • 3 cm kůže z čerstvého zázvoru
  • 2 hřebíčky
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • 2 lžíce nálevu z rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce hrubé soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 limeta
  • čerstvá koriandr

Postup

  1. Uvařte rýžové nudle podle pokynů na obalu, sceděte a důkladně opláchněte pod tekoucí vodou.
  2. Maso nakrájejte na tenké plátky, cibuli oloupejte a nařežte na tenké proužky.
  3. Do hrnce nalijte vodu a přiveďte k varu. Přidejte maso, cibuli, zázvor a hřebíček. Vařte na mírném ohni asi 1 hodinu, odstraňujte pěnu, která se vytvoří na povrchu.
  4. Po uvaření odstraňte maso, cibuli a zázvor a odložte stranou. Přidejte do vývaru čerstvě mletý černý pepř, rybí omáčku, cukr a sůl. Vařte ještě asi 15 minut.
  5. Uvařené maso nakrájejte na tenké plátky. Připravte si mísy, do každé dejte porci uvařených nudlí a naříznuté maso.
  6. Vmíchejte do polévky šťávu z jedné limety a dochuťte podle potřeby solí nebo rybí omáčkou.
  7. Do každé misky s nudlemi a masem nalijte horkou polévku. Ozdobte koriandrem a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *