21. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Hummus s tahini a olivovým olejem je lahodný recept, který spojuje křémovou texturu s bohatou chutí. Tento populární pokrm je připraven z cizrny, tahini pasty a olivového oleje, které vytváří dokonalou kombinaci. Hummus se hodí jako dip na grilovaném chlebu, jako omáčka k zeleninovým palčinkám nebo jako příloha k jídlu. Připravte si svůj vlastní hummus s tahini a olivovým olejem a nechte se unést jeho výraznou chutí a jedinečnou vůní.
Suroviny
- 2 plechovky cizrny (cca 400 g)
- 2 syrové stroužky česneku
- 2 lžíce tahini (sezamové pasty)
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1 citronu
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky soli
- špetka mleté papriky
- špetka mletého koriandru
- 2-3 lžíce vody
Postup
- Podle potřeby opláchněte cizrnu pod tekoucí vodou a osušte ji.
- Do mixéru přidejte cizrnu, prolisované česnek, tahini, olivový olej, citronovou šťávu, kmín, sůl, papriku, koriandr a vodu.
- Mixujte všechny suroviny do hladké konzistence. Pokud je hummus příliš hustý, přidávejte po malých množstvích vodu, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
- Případně dochuťte hummus solí, citronovou šťávou nebo dalšími kořením podle své chuti.
- Hotový hummus přendejte do mističky a podávejte s pečivem, zeleninou nebo jako přílohu k jídlu.