21. 9. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Recept na argentinský biftek s porcini vám přináší jedinečnou možnost vyzkoušet si té nejchutnější argentinskou specialitu. Biftek z prvotřídního hovězího masa je perfektně grilovaný a ochucený vybranými bylinkami, které mu dodávají tu správnou chuť. Největší ozdobou tohoto pokrmu jsou ale porcini houby, které jsou křehké, plné aroma a přinesou do jídla nezapomenutelný zážitek. Stačí připravit si kvalitní steak, houby, a následovat jednoduché instrukce, které vám umožní připravit si ten nejlepší argentinský biftek s porcini.
Suroviny:
- 4 kusy argentinského bifteku (200 g každý)
- 150 g sušených křemenáčů (porcini)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Nejprve si namočte sušené křemenáče do vody na 30 minut, aby změkly. Poté je sceďte a nakrájejte na menší kousky.
- Na pánev dejte ohřát olej a přidejte plátky česneku. Smažte je pár minut, dokud nezačnou růžovět.
- Přidejte nakrájené křemenáče a smažte je s česnekem asi 5 minut, dokud nezezlátnou. Ochutnejte a osolte a opepřete podle potřeby.
- Připravte si gril na vysokou teplotu.
- Bifteky opláchněte pod tekoucí vodou a osušte je papírovým ubrouskem. Opepřete je ze všech stran.
- Na rozpálený gril položte bifteky a opékejte je asi 2-3 minuty z každé strany, dokud nebudou propečené podle vaší chuti.
- Hotové bifteky dejte na talíř a podávejte s připravenými křemenáči. Můžete ještě pokapat bifteky olejem z pánve pro větší vláčnost.