21. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
Ragu alla bolognese
zdroj: Recepty 24/7

Ragu alla bolognese – tradiční italský recept, který vám přinese​ skvělý zážitek ze světa⁢ chutí. Uvařte‌ si lahodnou a bohatou omáčku z mletého masa, zeleniny a rajčat, která se skvěle hodí k těstovinám.‌ Vyzkoušejte tento klasický recept a poznáte, proč​ je ragu alla bolognese ⁤tak oblíbený ‍po celém světě. Připravte tento pokrm⁣ i vy ⁤a⁢ vychutnejte si italskou kuchyni ⁣plnou autentických a pikantních⁢ chutí.

Suroviny

  • 300 g mletého hovězího masa
  • 100 g mleté ​​vepřového masa
  • 1⁣ střední cibule, ⁤nakrájená na drobné kostičky
  • 1‍ střední mrkev, nakrájená na ‌drobné kostičky
  • 1‍ střední stoupa rajčat, ​oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky‌ česneku, jemně nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného ⁤oregana
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • 400 g krátkých těstovin (např. tagliatelle nebo ‍penne)
  • 100 ml červeného vína
  • 100 ⁤ml vývaru (hovězí ⁣nebo⁤ zeleninový)
  • Sůl ⁤a čerstvě mletý⁣ černý pepř podle⁢ chuti
  • Parmazán na posypání

Postup

  1. Na ⁣sporáku ‍si připravte ‌velký hrnec nebo hlubokou pánev.
  2. Rozehřejte olivový olej ⁤na středním plameni.
  3. Přidejte do pánve nakrájenou cibuli a mrkev ⁢a ⁢smažte je ‌asi 5 minut, dokud nezměknou.
  4. Přidejte nasekaný česnek a smažte ho asi 1 minutu,​ dokud nezačne ​vonět.
  5. Přidejte ​mleté ​​hovězí a vepřové maso do pánve a smažte ho dohněda. Pravidelně promíchejte, abyste získali⁣ jemnou strukturu hovězího masa.
  6. Přidejte ‍rajčata, oregano a bazalku. Promíchejte a⁣ nechte ragú vařit ⁤bez víka na nízkém plameni asi 1,5 hodiny,‍ nebo dokud omáčka nezhoustne.
  7. Během vaření ragú ​přiveďte osolenou vodu v​ hrnci k varu, přidejte těstoviny ⁢a vařte podle návodu na obalu, nebo dokud nejsou al​ dente.
  8. Přidejte červené víno ​a vývar do ragú⁤ a⁢ nechte vařit dalších 10-15 minut, ⁤aby‍ se chutě propojily.
  9. Ochutnejte ⁢ragú a případně ‌dochuťte solí a⁢ pepřem.
  10. Sceděte těstoviny a přidejte je přímo do⁣ pánve s ragú. Smíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozložila na těstoviny.
  11. Servírujte ragú alla bolognese posypané nastrouhaným ​parmazánem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *