20. 9. 2023
Autor: Roman Žák
Kuře se šampaňským
zdroj: Recepty 24/7

Chcete si dopřát luxusní večeři plnou lahodných chutí a výjimečného zážitku? Pak vyzkoušejte recept na „Kuře se šampaňským“. Tento recept spojuje měkké a šťavnaté kuřecí maso s bohatou šampaňskou omáčkou a vytváří tak dokonalou kombinaci. Připravit tento pokrm je snadné a výsledek vás jistě překvapí. Upečené kuře s jemným aroma šampaňského je příslibem nezapomenutelného gastronomického zážitku. Ponořte se do světa chuťových orgií s receptem na „Kuře se šampaňským“ a vychutnejte si exkluzivní gastronomickou jízdu, která zaujme každého gurmána.

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích prsíček
  • 200 ml šampaňského
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Kuřecí prsíčka osolte a opepřete z obou stran.
  2. Na rozpáleném oleji opečte kuřecí prsíčka z obou stran dozlatova. Mezitím si připravte zbytek surovin.
  3. Na pánvi rozpusťte máslo a osmahněte jemně nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezískají zlatavou barvu.
  4. Přidejte kuřecí prsíčka a zalijte šampaňským. Přiveďte k varu a poté ztlumte oheň. Podle potřeby dochuťte solí, pepřem a mletou paprikou.
  5. Vše nechte vařit pod pokličkou asi 15 minut, nebo dokud kuře není perfektně propečené a šťavnaté.
  6. Smažené kuře se šampaňským můžete podávat například s bramborovou kaší nebo rýží a salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *