20. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí s omáčkou a bramborovými knedlíky je lahodná tradiční česká pokrm, která zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Měkké kousky hovězího masa se vaří v chutné omáčce, která je bohatá na aroma a má jemnou texturu. K tomu se podávají nadýchané bramborové knedlíky, které jsou dokonale sladké a sametové. Tento recept je ideální volbou pro rodinné oslavy nebo večírky s přáteli. Připravte si tento vynikající pokrm a okouzlete své blízké svými kulinářskými schopnostmi.
Suroviny
- 500 g hovězího masa (např. svíčková)
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 ml hovězího vývaru
- 250 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce hladké mouky
- 50 g másla
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Postup
- Na trochu oleje osmahneme na drobné kostičky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
- Přidáme na drobné kostičky nakrájené hovězí maso a osolíme a opepříme podle chuti. Smažíme, dokud maso není zlatavé z každé strany.
- Přidáme máslo a necháme ho rozpustit. Posypeme moukou a promícháme, aby se vytvořila základní omáčka.
- Pomalu přiléváme hovězí vývar a smetanu a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přilít ještě trochu vývaru nebo vody. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Hovězí s omáčkou podáváme s bramborovými knedlíky.