20. 9. 2023
Autor: Roman Žák
Kuře ve vinném omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na kuře ve vinném omáčce? Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept, který vás jistě nadchne! Kuřecí kousky se nejprve osmaží na pánvi a poté se podávají se šťavnatou vinnou omáčkou. Omáčka je připravena z červeného vína, cibule, česneku a bylinek, což jí dodává intenzivní a bohatou chuť. Tento pokrm se skvěle hodí k rýži, bramborám nebo těstovinám. Utrhněte z chuti kuchaře a vyzkoušejte toto královské kuře ve vinném obalu ještě dnes!

Suroviny

  • 4 kusy křídla kuřete
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 250 ml červeného vína
  • 500 ml vývaru
  • 2 lžičky mleté červené papriky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Křídla kuřete omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  2. Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm křídla kuřete z obou stran, dokud nezezlátnou. Poté je vyjmeme z pánve.

  3. Do pánve přidáme nakrájenou cibuli a na mírném ohni ji zpěníme. Přidáme prolisovaný česnek a chvíli orestujeme.

  4. Přilijeme víno, přidejeme červenou papriku a necháme vařit, dokud se víno nevypaří na polovinu.

  5. Přidáme křídla kuřete zpět do pánve a zalijeme vývarem. Osolíme a opepříme podle chuti.

  6. Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni asi 30 minut, nebo dokud se kuře nerozpadne a omáčka nezhoustne.

  7. Omáčku podáváme s rýží nebo knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *