20. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Lahodná kuřecí shawarma – vyzkoušejte tuto oblíbenou specialitu a připravte si lahodný arabský zážitek! Kuřecí maso marinované v exotických kořeních je pečeno a servírováno v plném pita chlebu s chutnou zeleninou a omáčkou tahini. Tohle jídlo je skvělou volbou pro všechny milovníky výjimečných chutí a chtějí si na talíři vychutnat úžasnou kombinaci koření, masa a zeleniny. Připravte si doma svou vlastní kuřecí shawarmu a rozhýbejte své chuťové buňky!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (prsa nebo stehna)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička papriky
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
- 2 lžíce jogurtu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 4 pita chleby
- Čerstvé bylinky (např. petržel nebo máta)
- Zelenina (např. rajče, okurka, paprika)
- Pomazánka (např. tahini, česnekový jogurt)
Postup
- Nakrájejte kuřecí maso na tenké proužky a cibuli na tenké plátky.
- Do mísy smíchejte olivový olej, mletý kmín, kurkumu, papriku, skořici, sůl a pepř.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso, cibuli, rozmačkaný česnek, jogurt a citronovou šťávu. Dobře promíchejte, aby se maso dobře okořenilo. Nechte marinovat v lednici minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc.
- Na rozpálené pánvi s trochou oleje smažte maso s cibulí, dokud nejsou křupavé a propečené.
- Pita chleby ohřejte na pánvi, grilu nebo v troubě.
- Na každý chlebíček nanesete trochu pomazánky, přidejte kousky kuřecího masa s cibulí a doplňte čerstvou zeleninou a bylinkami.
- Shawarmu zabalte a podávejte ihned. Dobrou chuť!