19. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Lasagne s ragú omáčkou – Neodolatelná italská klasika připravená s láskou. Tato bohatá a vrstvená lasagne je plná chutných vrstev uzrálého sýra, lahodného ragú ze směsi mletého masa a aromatických bylinek. Není divu, že se jedná o nadčasový oblíbenec v každé kuchyni. Udělejte si radost a vyzkoušejte tento recept na lasagne s ragú omáčkou, který vám zaručeně zvedne náladu i chuťové buňky.
Suroviny
- 500g lasagní těstovin
- 500g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nakrájená na malé kousky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 400g krájených rajčat z plechovky
- 2 lžičky sušeného bazalkového lístku
- 2 lžičky sušeného oregana
- 200ml vývaru
- 200g ricotty
- 100g strouhaného sýru mozzarella
- olej na smažení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na sporáku rozpálte trochu oleje ve velké pánvi a osmažte na něm cibuli, dokud nezezlátne.
- Přidejte mleté maso a smažte ho dozlatova. Přidejte česnek a nechte ho osmažit asi minutu.
- Přidejte krájená rajčata, bazalku a oregano. Osolte a opepřete podle chuti. Vařte na mírném ohni asi 15 minut, dokud se omáčka zhoustne.
- Mezitím vařte lasagní těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Opatrně je sceďte a nechte stranou.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů C.
- Ve vymazaném pekáči nebo zapékací misce rozložte jednu vrstvu lasagní těstovin. Přidejte polovinu ragú omáčky a rozetřete ji na těstoviny. Poté přidejte polovinu ricotty a rozetřete ji na vrstvu omáčky.
- Další vrstvu vytvořte z druhé poloviny lasagní těstovin, ragú omáčky a ricotty. Na vrch rovnoměrně posypte strouhaným sýrem mozzarella.
- Pečte v předehřáté troubě asi 30 minut, dokud sýr neztvrdne a nezezlátne.
- Nechte lasagne odpočinout asi 5 minut před podáváním. Dobrou chuť!