19. 9. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kurma z hovězího masa.
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept nabízí skvělou a chutnou alternativu klasickému indickému jídlu – kurma z hovězího masa. Kurma je bohatá omáčka plná koření a zeleniny, která se podává s rýží nebo indickým chlebem naan. Naše varianta je připravena s kvalitním hovězím masem, které se krásně rozpouští a podléhá všem přísadám. Přidejte k tomu zeleninu dle svého výběru, jako jsou brambory, mrkev a hrášek, a budete mít dokonalé maso s hustou a aromatickou omáčkou. Udělejte si radost a vyzkoušejte tento lahodný recept na kurmu z hovězího masa ještě dnes!

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • sůl a pepř dle chuti
  • 400ml kokosového mléka
  • čerstvá koriandr na ozdobu

Postup

  1. Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme podle chuti.
  2. V hrnci zahřejeme olej a přidáme nakrájenou cibuli. Smažíme, dokud cibule nezezlátne.
  3. Přidáme rozemletý kmín, kurkumu a stroužky česneku. Smažíme dalších pár minut.
  4. Přidáme maso a opékáme jej, dokud nezezlátne ze všech stran.
  5. Přidáme nakrájená rajčata a kari koření. Smažíme dalších pár minut.
  6. Přidáme kokosové mléko a promícháme. Přidáme sůl a pepř dle chuti.
  7. Přikryjeme hrnec pokličkou a vaříme na mírném ohni asi hodinu, dokud maso nezměkne.
  8. Pokud je omáčka příliš řída, vaříme ještě několik minut, dokud se nezhoustne.
  9. Před podáváním můžeme pokrm ozdobit čerstvou nasekanou koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *