19. 9. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept nabízí skvělou a chutnou alternativu klasickému indickému jídlu – kurma z hovězího masa. Kurma je bohatá omáčka plná koření a zeleniny, která se podává s rýží nebo indickým chlebem naan. Naše varianta je připravena s kvalitním hovězím masem, které se krásně rozpouští a podléhá všem přísadám. Přidejte k tomu zeleninu dle svého výběru, jako jsou brambory, mrkev a hrášek, a budete mít dokonalé maso s hustou a aromatickou omáčkou. Udělejte si radost a vyzkoušejte tento lahodný recept na kurmu z hovězího masa ještě dnes!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kurkumy
- sůl a pepř dle chuti
- 400ml kokosového mléka
- čerstvá koriandr na ozdobu
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme podle chuti.
- V hrnci zahřejeme olej a přidáme nakrájenou cibuli. Smažíme, dokud cibule nezezlátne.
- Přidáme rozemletý kmín, kurkumu a stroužky česneku. Smažíme dalších pár minut.
- Přidáme maso a opékáme jej, dokud nezezlátne ze všech stran.
- Přidáme nakrájená rajčata a kari koření. Smažíme dalších pár minut.
- Přidáme kokosové mléko a promícháme. Přidáme sůl a pepř dle chuti.
- Přikryjeme hrnec pokličkou a vaříme na mírném ohni asi hodinu, dokud maso nezměkne.
- Pokud je omáčka příliš řída, vaříme ještě několik minut, dokud se nezhoustne.
- Před podáváním můžeme pokrm ozdobit čerstvou nasekanou koriandrem.