19. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Připravte si lahodné fritované banány s čokoládovou polevou! Tento jednoduchý recept vás nadchne svou křupavou sladkostí a dokonalým spojením smaženého ovoce s lahodnou čokoládovou glazurou. Užijte si chvilku sladkého rozkoše a vychutnejte si tuto exotickou dobrotu plnou chuťových zážitků!
Suroviny
- 2 nezralé banány
- 100 gramů hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička skořice
- 1/4 lžičky soli
- 100 ml mléka
- 1 vejce
- olej na smažení
- čokoládová poleva podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme těsto. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl.
- Do suchých ingrediencí přidáme mléko a vejce a vše důkladně promícháme, dokud nevznikne homogenní těsto.
- Oloupané banány nakrájíme na silnější kousky (asi 2-3 cm) a připravené kousky banánů ponoříme do těsta tak, aby byly celé obalené.
- Na pánvi rozehřejeme dostatek oleje a vložíme do něj obalené banány. Smažíme je z obou stran, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
- Hotové fritované banány vyjmeme z oleje a necháme je okapat na kuchyňském papíru, aby se zbavily přebytečného oleje.
- Poté banány posypeme nastrouhanou čokoládou nebo je polejeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.
- Fritované banány s čokoládovou polevou podáváme teplé jako dezert nebo sýtnou svačinu.