18. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
Klasická italská pizza s rajčaty.
zdroj: Recepty 24/7

Seznamte se s nejvynikající klasickou⁢ italskou pizzou s rajčaty! S námi si připravíte dokonalou kombinaci tenké a křupavé⁣ kůrky, bohatého a chutného omáčky z rajčat a lahodných ingrediencí. ​Následujte náš recept ⁣a zažijte skutečnou chuť Itálie!

Suroviny

  • 300 g hladké mouky
  • 7 g sušeného droždí
  • 2 lžičky ⁣soli
  • 1 lžíce olivového‌ oleje
  • 200 ml vlažné⁢ vody
  • 200 g ‍passaty
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 100 g plátkové mozzarelly
  • 10 cherry rajčat
  • čerstvý ​bazalkový⁢ list na ozdobu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. V míse smíchejte mouku,​ droždí a sůl.
  2. Přidejte olivový olej a postupně přilévejte vlažnou vodu. Vypracujte hladké těsto.
  3. Těsto ⁤nechte ⁤v misce přikryté utěrkou kynout asi⁢ 1 hodinu, ‍nebo dokud zdvojnásobí svůj‍ objem.
  4. Mezitím ⁢předehřejte troubu na 220 °C.
  5. Těsto rozválejte na pomoučené ploše na velikost vaší pekáčové formy.
  6. Na rozválené těsto rozetřete⁣ passatu, posypte oregánem a ⁢přidejte plátky mozzarelly.
  7. Rajčata nakrájejte na půlky a rozmístěte je rovnoměrně na pizzu.
  8. Dejte pizzu do předehřáté trouby a pečte asi 15-20 minut, nebo dokud není těsto zlatavé.
  9. Po ‌upečení ozdobte čerstvým bazalkovým listem a dochuťte solí ‍a pepřem podle chuti.
  10. Pizzu podávejte ještě ‌teplou a užijte si ji!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *