18. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Seznamte se s nejvynikající klasickou italskou pizzou s rajčaty! S námi si připravíte dokonalou kombinaci tenké a křupavé kůrky, bohatého a chutného omáčky z rajčat a lahodných ingrediencí. Následujte náš recept a zažijte skutečnou chuť Itálie!
Suroviny
- 300 g hladké mouky
- 7 g sušeného droždí
- 2 lžičky soli
- 1 lžíce olivového oleje
- 200 ml vlažné vody
- 200 g passaty
- 1 lžička sušeného oregána
- 100 g plátkové mozzarelly
- 10 cherry rajčat
- čerstvý bazalkový list na ozdobu
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- V míse smíchejte mouku, droždí a sůl.
- Přidejte olivový olej a postupně přilévejte vlažnou vodu. Vypracujte hladké těsto.
- Těsto nechte v misce přikryté utěrkou kynout asi 1 hodinu, nebo dokud zdvojnásobí svůj objem.
- Mezitím předehřejte troubu na 220 °C.
- Těsto rozválejte na pomoučené ploše na velikost vaší pekáčové formy.
- Na rozválené těsto rozetřete passatu, posypte oregánem a přidejte plátky mozzarelly.
- Rajčata nakrájejte na půlky a rozmístěte je rovnoměrně na pizzu.
- Dejte pizzu do předehřáté trouby a pečte asi 15-20 minut, nebo dokud není těsto zlatavé.
- Po upečení ozdobte čerstvým bazalkovým listem a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Pizzu podávejte ještě teplou a užijte si ji!