18. 9. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte lahodný recept na kuřecí kormušku? Zde najdete jednoduchý a chutný návod na přípravu této oblíbené a výživné lahůdky. S naším receptem získáte výslednou kormušku s křupavou kůrkou a šťavnatým masem. Naučte se správný postup přípravy a vykouzlete si skvělou večeři pro celou rodinu. Sledujte krok za krokem recept na našem webu a překvapte své blízké výjimečným jídlem.
Suroviny:
- 4 ks kuřecí kormuška
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na drobné kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/4 lžičky mletého kurkumy
- 1/4 lžičky mletého kardamomu
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 lžíce rajčatového koncentrátu
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý koriandr (na ozdobu)
Postup:
- Na sporáku si nejprve rozehřejte olej ve velké pánvi na středně vysoké teplotě.
- Přidejte cibuli a česnek a osmahněte je dozlatova.
- Přidejte mletou papriku, kmín, koriandr, kurkumu a kardamom. Promíchejte a nechte chvíli restovat, aby se uvolnily vůně koření.
- Přidejte kuřecí kormušky a opékejte je ze všech stran, dokud nezežloutnou.
- Přidejte kokosové mléko a rajčatový koncentrát. Promíchejte a nechte vařit pod pokličkou asi 15-20 minut, nebo dokud nejsou kuřecí kormušky uvařené a omáčka zahuštěná.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle své chuti.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem a ozdobte čerstvým koriandrem.